Kötü kolesterolü ortadan kaldırıyor: İşte damarları tertemiz yapan o mucize…

Sağlıklı gıda seçenekleri arasında yolculuk yaparken, çoğu zaman seçimlerimiz karmaşık ve karışık gelebilir. Ancak, günlük hayatta sık sık tükettiğimiz ve belki de farkında olmadığımız bazı besinler, bedenimiz için gerçekten mucizevi etkilere sahip olabilir. Bu besinlerden biri, aslında oldukça basit ve hoşumuza giden bir lezzetle ilişkilendirilebilir. Peki sağlığınızın dostu, kötü kolesterolü ortadan kaldıran doğal şifa nedir? İşte damarları tertemiz yapan o mucize...

Son on yılda yapılan araştırmalar, cevizin sağlık açısından sunabileceği etkileyici faydaları gözler önüne seriyor. Sıradan bir atıştırmalık olarak düşünülen ceviz, günlük tüketildiğinde vücut için düzenleyici bir rol üstleniyor. İşte cevizin inanılmaz yenileyici faydaları…

ZENGİN BİR ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Ceviz, diğer kuruyemişlere kıyasla daha yüksek bir antioksidan oranına sahiptir. Bu özelliği, içeriğindeki E vitamini ile birlikte polifenol adı verilen bir bitki bileşiğinden gelir. Küçük ölçekli bir çalışma, sağlıklı yetişkinlerde yapıldı ve ceviz açısından zengin bir yemeğin tüketilmesinin, yemekten sonra “kötü” (LDL) kolesterolün oksidatif hasarını önlediğini gösterdi. Kötü kolesterolün atardamarlarda birikmesi, ateoskleroz adı da verilen damar sertliğine yol açabilir. Bu nedenle ceviz tüketimi, bu noktada en faydalı tüketim seçeneklerinden biri haline gelebilir.

OMEGA-3 DEPOSUDUR

Diğer kuruyemişlere göre omega-3 bakımından daha zengin olan ceviz, beslenmede en faydalı besinlerden biridir. Her 28 gram porsiyonunda 2.5 gram omega-3 bulunur. Bu omega-3 yağı bitkisel kaynaklı ve alfa-linolenik asit (ALA) olarak adlandırılır. Beslenme uzmanlarına göre, günlük ALA alımı için gereken miktar 1.6 ila 1.1 gram arasındadır. Bir porsiyon ceviz, bu ihtiyacı karşılamak için ideal bir kaynaktır. Yapılan çalışmalar elde edilen verilere göre; günde tüketilen her bir gram ALA’nın kalp hastalığından ölme riskini %10 oranında azalttığını gösteriyor.

İLTİHAPLANMA ÜZERİNDEN ETKİLİDİR

Enflamasyon veya diğer adıyla iltihaplanma, kalp-damar rahatsızlıkları, tip 2 diyabet, Alzheimer ve kanser gibi birçok hastalığın temelinde yer alan önemli bir reaksiyon olarak kabul edilir. Cevizde bulunan polifenoller, iltihaplanmayla savaşmaya yardımcı olabilir. Özellikle ellagitanninler adı verilen bir polifenol alt grubu, iltihabı azaltmada etkili olabilir. Bağırsaklardaki faydalı bakteriler, ellagitanninleri ürolitinler adı verilen bileşiklere dönüştürerek iltihaplanmaya karşı koruyucu etki sağlayabilirler. Cevizde bulunan ALA omega-3 yağı, magnezyum ve amino asit arginin de iltihabı azaltmada rol oynayabilir. Bu nedenle, daha sağlıklı bir yaşam tarzına adım atmak için ceviz tüketimi önemli bir adım olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala
kartal escort
betist
footer link satın al
tanıtım yazısı satın al
backlink satın al
bonus hunt
betmarlo
egt oyna
pragmatic slot oyunları
barn festival
dog house megaways
betibom
sweet bonanza
tombala oyna
aresbet
wild west gold oyna
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
diyarbet
markaj giriş
sweet bonanza
sugar rush
diyarbet
diyarbet
diyarbet
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
trwin
diyarbet
diyarbet
casipol
casipol
casipol
betingo
egt oyna
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
casipol
aviator oyna
aviator giriş
tombala